Green Key

Eetcafé Hopper is onderdeel van Schouwburg De Lawei en heeft een Green Key Goud status, de hoogste waardering op het gebied van duurzaamheid.

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. De Lawei is zich bewust van de invloed van onze bedrijfsactiviteiten op de omgeving en de maatschappij. Hierin willen we zodanig handelen, dat de natuurlijke omgeving ook voor toekomstige generaties behouden en beschikbaar blijft. Dit doen wij door duurzaamheid steeds verder te integreren in onze bedrijfsprocessen, diensten en producten.

Om dit te realiseren maken we bewuste keuzes en zoeken we een balans tussen mensen, planeet en resultaat. Door alle inspanningen verkreeg De Lawei in een keer de Green Key Goud. Alle maatregelen die we treffen om dit te bereiken vind je in onze MVO-verklaring. Deze is te bekijken op de website van De Lawei.

Wist u bijvoorbeeld dat:

  • Er bijna 800 zonnepanelen op ons dak liggen
  • De helft van onze verwarming komt uit een WKO (warmte- en koude opslag)
  • De rietjes die wij gebruiken biologisch afbreekbaar zijn
  • De Lawei een eigen koffiedikkwekerij in gebruik gaat nemen, hierbij hergebruiken wij ons koffiedik om oesterzwammen te verbouwen die we weer in onze keuken verwerken
  • We een ruime keuze aan vegetarische en veganistische gerechten serveren en we waar mogelijk is onze producten uit de regio betrekken, kijk ook op onze pagina met producenten.
 

Onze menukaarten

Een hapje, een drankje, een lunch of een diner, bekijk hier al onze menukaarten.

Lunch & Diner

Bij de borrel

Onze drankenkaart