Lokale producenten

Hopper werkt zoveel mogelijk met lokale producenten. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van deze regionale leveranciers.

Bakkerij Baarsma

Bakkerij Baarsma is al ruim 30 jaar een vertrouwd adres voor brood, gebak, taart, koek en ander banket. Altijd vers en ambachtelijk geproduceerd. De Fryske bakkerij is sinds 1979 in bezit van de familie Baarsma. Uit Boornbergum krijgen wij het lekkere en ambachtelijke biologische brood dat je bij je lunch en diner geserveerd krijgt.

Banketbakkerij Boonstra

Banketbakkerij Boonstra kent een lange geschiedenis, zij behoren tot een van de oudste bedrijven van Friesland! Zo werd het bedrijf al opgericht in 1784 door Engbert Jan van der Meulen. Begonnen als kleine dorpsbakkerij, in latere jaren gespecialiseerd in banket. Engbert droeg het over aan zoon Jan, die weer aan zoon Engbert, vervolgens weer aan zoon Jan en wederom aan zoon Engbert.

Aan het einde van WOII trad wegens personeelsgebrek schoonzoon Roel Oostra in dienst. Hoewel niet opgeleid in dit vak, maar door ervaring geleerd ging het bedrijf over op iemand anders dan een Van der Meulen. Begin jaren vijftig kwam de heer Markus Boonstra het team versterken.

Toen in 1960 de heer Oostra werd benaderd om directeur te worden bij de schouwburg De Lawei in Drachten, is het bedrijf in handen overgegaan van Markus en Jannie Boonstra. Zij hebben de banketbakkerij verhuisd naar de huidige locatie aan de Zuiderbuurt 38. De huidige eigenaren, Erik en Marianne Hofstede, hebben het bedrijf vervolgens in 1997 overgenomen van de heer en mevrouw Boonstra.

Tot op de dag van vandaag zijn we blij dat we nog steeds het heerlijke banket van dit bijzondere bedrijf in Hopper mogen serveren.

Bleu de Wolvega

Vaste ingrediënt op onze lunchkaart Blue de Wolvega, een blauwschimmelkaas uit de Friese plaats Wolvega.

De kaas wordt gemaakt door melk te enten met een speciale schimmel. Daarna wordt de kaas in een mal gegoten en de wei eruit geperst. Tot slot worden er gaten in de kaas geprikt en de kaas in een kelder opgeslagen, daar rijpt de kaas verder en groeien de schimmels door de gaten. Door dit proces krijgt de kaas een pittige maar toch zachte smaak.

Onze menukaarten

Een hapje, een drankje, een lunch of een diner, bekijk hier al onze menukaarten.

Lunch & Diner

Bij de borrel

Onze drankenkaart