Lokale producenten

Bakkerij Baarsma

Bakkerij Baarsma is al ruim 30 jaar een vertrouwd adres voor brood, gebak, taart, koek en ander banket. Altijd vers en ambachtelijk geproduceerd. De Fryske bakkerij is sinds 1979 in bezit van de familie Baarsma. Uit Boornbergum krijgen wij het lekkere en ambachtelijke biologische brood dat je bij je lunch en diner geserveerd krijgt.

Banketbakkerij Boonstra

Banketbakkerij Boonstra is een van de oudste bedrijven van Friesland, opgericht in 1784 door Engbert Jan van der Meulen. Het begon als een dorpsbakkerij en specialiseerde later in banket. Het bedrijf werd generaties lang doorgegeven binnen de familie Van der Meulen.

Na WOII trad schoonzoon Roel Oostra toe wegens personeelsgebrek. In de jaren vijftig versterkte Markus Boonstra het team. Toen Oostra in 1960 directeur werd bij schouwburg De Lawei, namen Markus en Jannie Boonstra de bakkerij over en verhuisden deze naar Zuiderbuurt 38. In 1997 werd het bedrijf overgenomen door Erik en Marianne Hofstede.

Vandaag de dag serveren we nog steeds het heerlijke banket van dit bijzondere bedrijf in Hopper.

Bleu de Wolvega

Vaste ingrediënt op onze lunchkaart Blue de Wolvega, een blauwschimmelkaas uit de Friese plaats Wolvega.

De kaas wordt gemaakt door melk te enten met een speciale schimmel. Daarna wordt de kaas in een mal gegoten en de wei eruit geperst. Tot slot worden er gaten in de kaas geprikt en de kaas in een kelder opgeslagen, daar rijpt de kaas verder en groeien de schimmels door de gaten. Door dit proces krijgt de kaas een pittige maar toch zachte smaak.